Find din indre trøffelgris: 2 x trøffelmiddag
Vintermad og trøfler klæder hinanden perfekt. Lige nu er vintertrøflerne i sæson og byder den uindviedes smagsløg på et gastronomisk festfyrværkeri i vintermørket. Friske trøfler kan være en sjælden gæst på menukortet i Danmark, men lige nu kan du komme til to eksklusive middage med trøffel som omdrejningspunkt - din chance for at opleve trøflen i sin fulde flor og finde din indre trøffelgris.
Der er nemlig en god grund til, at trøfler er en det europæiske køkkens mest hypede råvarer. Den lille svamp har en helt fantastisk aroma - intens og samtidig sublim og delikat. For at få det bedste ud af trøflen skal den kombineres med råvarer, der ikke overdøver denne aroma. Trøflen skal fungere som kronen på værket, og anvendes mere som et krydderi snarere end en decideret råvarer som andre svampe.
Eksklusiv vin- og trøffelmiddag i Peder Oxes smukke omgivelser
Nicolai Riis og vinmanden Anders Qwist er gået sammen om at skabe en gourmetaften for gæsterne i Peder Oxe. Nyd en 4-retters menu, hvor trøffel indgår i samtlige retter. Vinen er selvfølgelig udvalgt nøje, så den understreger trøflens lækre smag. Hele herligheden bliver serveret i Peder Oxes smukke restaurant med højt til loftet, ild i pejsen samt stilrent og klassisk interiør.
Tid og sted
Torsdag 29. oktober kl. 18
Peder Oxe
Gråbrødretorv 11
København K
Menu
Aperitif a la Roubine
Hummer serveret med sprød salat vendt i syrlig olie, syltede og grillede perleløg, tørret persillestøv og revet trøffel
Blanc du Chateauneuf-du-Pape 2018, Domaine Bosquet des Papes
Råvildt serveret med skorzonerrødder, brændte løg og rødbedepure toppet med revet Pecorino med trøffel samt fintrevet trøffel
Pernand-Vergelesses 1er Cru ”les Vergelesses” 2014, Domaine Chanson
Brillat savarin à la truffe serveret med brombærkompot og knækbrød
Coeur du Mesnil Grand Cru 2009 Blanc de Blancs, Champagne Michel Gonet
Blommekompot med mynte, luftig trøffelcreme og valnødder
20y Old Tawny Port, Quinta de la Rosa
Pris per person: 850 kr. (ekskl. billetgebyr)
Gourmetaften i trøflens tegn hos Zeleste
Zeleste, som ligger i et af Københavns hyggeligste kvarterer i Store Strandstrædes, inviterer til en overdådig 5-retters menu, hvor trøffel indgår i alle serveringer. Oplev deres bud på, hvordan den eksklusive spise kan tænkes ind og nydes på mange forskellige måder.
Tid og sted
Torsdag 12. november kl. 18
Zeleste
Store Strandstræde 6
København K
Menu
Første servering
Oksekroketter med trøffelmayonnaise
Anden servering
Jordskokkesuppe med svampe, æbler og trøffelolie
Tredje servering
Bygotto med muslinger, gambas, svampe og trøfler
Fjerde servering
Pighvar med vinterspinat, beurre blanc og trøfler
Femte servering
Hvid chokolade og trøffelis
Der kan selvfølgelig købes vin til maden. Jeres værter/værtinder guider jer igennem aftenen.
Pris per person: 500 kr. (ekskl. billetgebyr)
Derfor bruger man trøffelgrise
Trøfler lever deres liv under jorden, hvor de opstår på rødderne af forskellige træer som eg, hassel og poppeltræer. Her hjælper træerne og trøflerne hinanden - trøfler får sukkerstoffer fra træet og træet får forskellige næringsstoffer fra trøflerne.
De vokser 80-100 centimeter under jorden og er utrolig svære at finde for et menneske. Derfor bruges både grise og hunde på trøffeljagter. Grisene er de bedste trøffeljægere, men der er et stort problem: De elsker simpelthen at æde trøfler, så finder de nogen, vil de prøve at æde dem med det samme. Mange er derfor gået over til at bruge hunde, selvom en vaskeægte trøffelgris er en uovertruffen trøffeljæger på grund af deres store kærlighed til svampene.
-
august 2020
- 11. aug. 2020 Roséstafet: Mangler du noget i glasset? 11. aug. 2020
- 7. aug. 2020 5 fantastiske sensommer-arrangementer 7. aug. 2020
-
juli 2020
- 29. jul. 2020 Hvor skal du fejre årets krebsegilde? 29. jul. 2020
-
august 2020
- 11. aug. 2020 Roséstafet: Mangler du noget i glasset? 11. aug. 2020
- 7. aug. 2020 5 fantastiske sensommer-arrangementer 7. aug. 2020
-
juli 2020
- 29. jul. 2020 Hvor skal du fejre årets krebsegilde? 29. jul. 2020