Find din indre trøffelgris: 2 x trøffelmiddag

Trøffelmiddag_.jpg

Vintermad og trøfler klæder hinanden perfekt. Lige nu er vintertrøflerne i sæson og byder den uindviedes smagsløg på et gastronomisk festfyrværkeri i vintermørket. Friske trøfler kan være en sjælden gæst på menukortet i Danmark, men lige nu kan du komme til to eksklusive middage med trøffel som omdrejningspunkt - din chance for at opleve trøflen i sin fulde flor og finde din indre trøffelgris.

Der er nemlig en god grund til, at trøfler er en det europæiske køkkens mest hypede råvarer. Den lille svamp har en helt fantastisk aroma - intens og samtidig sublim og delikat. For at få det bedste ud af trøflen skal den kombineres med råvarer, der ikke overdøver denne aroma. Trøflen skal fungere som kronen på værket, og anvendes mere som et krydderi snarere end en decideret råvarer som andre svampe.

Eksklusiv vin- og trøffelmiddag i Peder Oxes smukke omgivelser

Nicolai Riis og vinmanden Anders Qwist er gået sammen om at skabe en gourmetaften for gæsterne i Peder Oxe. Nyd en 4-retters menu, hvor trøffel indgår i samtlige retter. Vinen er selvfølgelig udvalgt nøje, så den understreger trøflens lækre smag. Hele herligheden bliver serveret i Peder Oxes smukke restaurant med højt til loftet, ild i pejsen samt stilrent og klassisk interiør.

Tid og sted
Torsdag 29. oktober kl. 18
Peder Oxe
Gråbrødretorv 11
København K

Menu
Aperitif a la Roubine

Hummer serveret med sprød salat vendt i syrlig olie, syltede og grillede perleløg, tørret persillestøv og revet trøffel
Blanc du Chateauneuf-du-Pape 2018, Domaine Bosquet des Papes

Råvildt serveret med skorzonerrødder, brændte løg og rødbedepure toppet med revet Pecorino med trøffel samt fintrevet trøffel
Pernand-Vergelesses 1er Cru ”les Vergelesses” 2014, Domaine Chanson

Brillat savarin à la truffe serveret med brombærkompot og knækbrød
Coeur du Mesnil Grand Cru 2009 Blanc de Blancs, Champagne Michel Gonet

Blommekompot med mynte, luftig trøffelcreme og valnødder
20y Old Tawny Port, Quinta de la Rosa

Pris per person: 850 kr. (ekskl. billetgebyr)

Køb billet

Gourmetaften i trøflens tegn hos Zeleste

Zeleste, som ligger i et af Københavns hyggeligste kvarterer i Store Strandstrædes, inviterer til en overdådig 5-retters menu, hvor trøffel indgår i alle serveringer. Oplev deres bud på, hvordan den eksklusive spise kan tænkes ind og nydes på mange forskellige måder. 

Tid og sted
Torsdag 12. november kl. 18
Zeleste
Store Strandstræde 6
København K

Menu

Første servering
Oksekroketter med trøffelmayonnaise

Anden servering
Jordskokkesuppe med svampe, æbler og trøffelolie

Tredje servering
Bygotto med muslinger, gambas, svampe og trøfler

Fjerde servering
Pighvar med vinterspinat, beurre blanc og trøfler

Femte servering
Hvid chokolade og trøffelis

Der kan selvfølgelig købes vin til maden. Jeres værter/værtinder guider jer igennem aftenen.

Pris per person: 500 kr. (ekskl. billetgebyr)

Køb billet

Derfor bruger man trøffelgrise

Trøfler lever deres liv under jorden, hvor de opstår på rødderne af forskellige træer som eg, hassel og poppeltræer. Her hjælper træerne og trøflerne hinanden - trøfler får sukkerstoffer fra træet og træet får forskellige næringsstoffer fra trøflerne.

De vokser 80-100 centimeter under jorden og er utrolig svære at finde for et menneske. Derfor bruges både grise og hunde på trøffeljagter. Grisene er de bedste trøffeljægere, men der er et stort problem: De elsker simpelthen at æde trøfler, så finder de nogen, vil de prøve at æde dem med det samme. Mange er derfor gået over til at bruge hunde, selvom en vaskeægte trøffelgris er en uovertruffen trøffeljæger på grund af deres store kærlighed til svampene.

Tholstrup