5 oplevelser, vi glæder os til i september
Beer Week
En hel uge med fokus på danske øltraditioner, bryggeier og øllens rolle i vores kultur. Glæd dig til 6 særlige ølarrangementer, som inkluderer ølsmagning og besøg fra udvalgte danske bryggerier, ølmiddage og historiefortællinger.
Køb billetter og find mere information her:
Riesling-festival
Når du så er blevet træt af øl (hvis der er nogen, der kan blive det), så kan du fortsætte med en fejring af en af verdens bedste hvidvine til vores Riesling-festival.
Riesling er en aromatisk druesort, der anvendes til både tørre, halvsøde og søde hvidvine – også mousserende. Smag forskellige Rieslingtyper og nyd en lækker coq au riesling. Det hele foregår midt på det smukke Gråbrødretorv, hvor vi har sat telt og vinboder op. Bag arrangementet står Huks Fluks’ vinbar.
Riesling-festival på Gråbrødretorv
Fredag 10. september fra kl. 16
Gråbrødretorv 8
1154 København K
Festival-kombo:
Coq au Riesling + et glas Riesling
95 kr.
Eksklusiv østersmiddag
Østerssæsonen er skudt i gang. Derfor inviterer Zeleste til eksklusiv østersmiddag, hvor kokken har leget med østers i alle retter undtagen desserten. Glæd dig til både friske og friterede østers, østershollandaise og meget mere. Køb billet nu - der er begrænsede pladser.
Hvornår er det østerssæson?
Der er en særlig huskeregel: Østers spises kun i de måneder, hvori der indgår et 'r'. Altså ikke i maj, juni, juli og august, men gerne i januar, februar, marts, april, september, oktober, november og december.
Eksklusiv østersmiddag
16. september kl. 18
Zeleste, Store Strandstræde 6
København K
Menu
Første servering
1 Fine de Claire a la sauce mignonette
1 Fine de Claire Gin & Tonic med agurk og mynte
1 Fine de Claire Bloody Mary
1 Fine de Claire med crème af blå kornblomst og urteolie
Anden servering
Rørt oksetatar serveret med citron og østersvinaigrette
Tredje servering
Friteret Fine de Claire serveret med karrymayonnaise og citronperler
Fjerde servering
Bagt helleflynder serveret med sauterede vilde svampe, spinat og østershollandaise
Femte servering
Dekonstrueret cheesecake med crumble og skovbærkompot
Vinmenu
Montvillers Champagne Brut
Sancerre, Château de Fontaine-Audon, Sauvignon Blanc
Chablis, Domaine de la Motte, Chardonnay
Portvin Tonel 12, 20 years, Quinta de la Rosa, Douro
Filtreret vand m/u brus
Pris per person
Østersmenu 5 serveringer kr. 495,- ex billetgebyr
Vinmenu inkl. filtreret vand m/u brus kr. 400,- ex billetgebyr
5 menuskift i september
Vidste du, at alle Tholstrups restauranter skifter menu jævnligt og mange gange i løbet af et år? Dermed sikrer vi, at vores menuer altid er baseret på råvarer i sæson.
7. september: Zeleste
Glæd dig blandt andet til svampetoast med vilde svampe, spinat og fløde samt græskar med rosmarin, hvidløg og feta.
Se hele menuen fra 7. september her.
Book bord
8. september Nyhavns Færgekro
Hurra, det gamle sildebord er tilbage! 10 forskellige sild med alt det, der hører sig til af rødløg, purløg, løg, kapers, radiser og rugbrød med smør eller fedt. Spis alle dem, du kan og vælg selv blandt favoritterne. Wienersnitzel er også tilbage på menuen ligesom sæsonfavoritten: Klassisk æblekage med kogte æbler tilsmagt vanilje og lagt i lag med makroner og flødeskum.
Se hele menuen fra 8. september her.
Book bord
21. september: Peder Oxe
Kantareller er heldigvis stadig i sæson. Hos Peder Oxe kan du få en kantareltoast i en cremet flødesauce serveret på ristet økologisk landbrød. Det helt nye sæsonaktuelle er dog vildt. Hvert år kan du hos Peder Oxe smage det bedste stykke af kronhjorten. I år serveres den med bagt hokkaido, hokkaidopuré , enebærsauce og små nye ristede kartofler.
Se hele menuen fra 21. september her.
Book bord
Bøf & Ost samt Huks Fluks skifter også i menu i september (22. + 23. sept.), men er stadig i gang med planlægning af menuerne.
Se deres nuværende menuer og bestil bord på boef-ost.dk og huksfluks.dk.
Gæt, hvad der sker 6. september?
Kompasset åbner igen med en helt ny køkkenchef og masser af madoplevelser, som du kan glæde dig til.
Følg med på Facebook og Instagram, hvor vi holder jer opdateret og book bord allerede nu.