Østersuge: 6 særlige arrangementer i uge 43
Østerssæsonen er i godt i i gang. Det fejrer vi med en lille østersfestival på tværs af Tholstrups restauranter. Der er alt fra lækre østersmiddage til små østershapsere på menuen og selvfølgelig masser af bobler og god vin til.
Hvornår er østers i sæson?
Østerssæsonen strækker sig fra efteråret over vinter og frem til foråret, hvor vandet igen bliver varmt. En god huskeregel er, at østers smager bedst i alle måneder med R det er sæson, altså fra september til april.
Østersuge - arrangementer og billetter
Torsdag 22. oktober - lørdag 24. oktober
Bubbles & Oysters i Bøf & Ost
Vi udvider fredagens Bubbles & Oysters til tre dage og serverer torsdag - lørdag hele dagen østers og bobler til en god pris:
Østers fra 15 kr.
Dibon Rosé Cava - 1 gl. 50 kr. / flaske 250 kr.
Bøf & Ost
Gråbrødretorv 13
1154 København K
Torsdag 22. oktober - lørdag 24. oktober
Champagne og østers i Peder Oxe
1 glas Montvillers Champagne Brut
1 stk. østers Fine De Clare
95 kr.
Peder Oxe
Gråbrødretorv 11
1154 København K
Torsdag 22. oktober - lørdag 24. oktober
Champagne og østers i Huks Fluks
1 glas Montvillers Champagne Brut
1 stk. Fine de Claire
1 stk. limfjordsøsters med citron
150 kr.
Huks Fluks
Gråbrødretorv 9
1154 København K
Fredag 23. oktober
Friteret østers og Champagne i Kompasset
Fredag 23. oktober fra kl. 16 -18 sætter vi fut under vores unikke friterede østers. Kom forbi og smag de lækre friterede østers sammen med et glas Montvillers Champagne til 150 kr. De friterede østers serveres med en lækker karrycreme, urteolie og citronperler.
2 FRITERET ØSTERS
Karrycreme - citronperler – urteolie
1 GLAS MONTVILLERS CHAMPAGNE BRUT
Montvillers Aÿ - Frankrig
Pris per person: 150 kr. (ekskl. billetgebyr)
Kompasset
Nyhavn 65
1051 København K
Lørdag 24. oktober
Eksklusiv østersmiddag i Zeleste
Oyster up your saturday!
Østerssæsonen er skudt i gang. Derfor inviterer Zeleste til eksklusiv østersmiddag, hvor vi har leget med østers i alle retter undtagen desserten.
Første servering
4 forskellige østers:
Østers á la sauce mignonette
Gin&tonic-østers med agurk og mynthe
Østers med creme af blå kornblomst og urteolie
Bloody Mary-østers
Anden servering
Tatar med citron og østers-vinaigrette
Tredje servering
Friteret østers med karrymayonnaise og citronperle
Fjerde servering
Bagt helleflynder, vilde svampe, spinat og østershollandaise.
Femte servering
Cheesecake med crumble og blåbær kompot.
Per person: 495 kr. (ekskl. billetgebyr)
Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K
Torsdag 22. oktober
5-retters østers- og vinmiddag i Bøf & Ost
Bøf & Ost og Vinslottet inviterer til en eksklusiv 5-retters middag, hvor der er leget med østers i alle serveringer. Anders Qwist fra Vinslottet har lavet en udsøgt vinmenu til. Både Anders Qwist og Bøf & Osts køkkenchef Nicolai Riis guider jer igennem aftenen.
MENU
Første servering
Østers fra Limfjorden…
Blanc de Blancs ”les 3 terroirs” 2010, Champagne Michel Gonet
Anden servering
Østers frites af Fine de Claire med urteolie og syltet agurk
Riesling "Patergarten" 2017, Domaine Paul Blanck
Tredje servering
Stegt havtaske, syltede selleri, salturt, østerssauce af Fine de Claire østers, tørret hvidløgsstøv
Meursault "Les Pallans" 2018, Domaine d’Ardhuy
Fjerde servering
Tatar af vildt med østersmayonnaise lavet på Tsarskaya østers, skorzonerrods
chips, kapers og pommes frites
Cavas de Weinert 1997, Bodegas Weinert
Femte servering
Flamberede blommer, vaniljeis, cognac- og vaniljecreme, tørret og revet Gillardeau østers
Château Jean-Fonthenille 2017, Loupiac
Pris per person: 750 kr. (ex billetgebyr)
Bøf & Ost
Gråbrødretorv 13
1154 København K