En klassiker genåbner: Velkommen tilbage i Peder Oxe
Lamperne i Peder Oxe bliver atter tændt mandag den 7. september.
Da Peter Tholstrup åbnede Peder Oxe på Gråbrødretorv i 1975, var det med ønsket om at forkæle Københavnerne med den gastronomi, han selv havde oplevet i Frankrig.
I dag er Peder Oxe svaret på en klassisk restaurant, der holder de danske traditioner i hævd. I de smukke historiske rammer bliver der serveret frisklavet smørrebrød lavet af husets smørrebrødsjomfru, klassiske aftenretter med vægt på sæsonens bedste råvarer samt hjemmelavet krydderbrændevin brygget af en medarbejder, der har været ansat ligeså længe, som Peder Oxe har eksisteret.
Restaurantens værdier er de samme som for 45 år siden: Passion for kvalitet, kærlighed til årstidens råvarer og en dyb respekt for værdien i at nyde et måltid i selskab med andre.
Familietraditioner gennem generationer
Gennem årene er Peder Oxe blevet til en familierestaurant i den forstand, at det var her, man gik ud og spiste for at fejre mærkedage med forældre, bedsteforældre onkler og tanter. Derfor har mange yngre mennesker i dag minder fra restauranten, hvor de har været med til en rund fødselsdag, påskefrokost eller julemiddag. Mange har valgt at føre traditionerne videre og Peder Oxe har derfor særligt travlt ved højtiderne.
Klassiske juletraditioner
Peder Oxe gør noget særligt ud af højtiderne. Til jul bliver vinduerne pyntet med hjemmebagte honninghjerter, byens næststørste juletræ med lys bliver sat op midt på Gråbrødretorv, og der er en lille gave til de heldige, der finder mandlen i risalamanden. Den 13. december skaber et lucia-optog ekstra julestemning ligesom ilden i den åbne pejs og den hjemmelavede gløgg.
Mandag den 7. september åbner Peder Oxe atter dørene efter at have været lukket for første gang i 45 år. Glæd dig til smørrebrød, Peder Oxes egen øl og en hjemmelavet brændevin. Og husk at bestille bord til julefrokosten.